Andělská polévka z pastináku a celeru s kokosem

06.12.2024

Tato polévka je krémová, světlá a delikátní – ideální na slavnostní chvíle.

Ingredience:

• 1 větší pastinák, oloupaný a nakrájený

• 1/2 celeru, oloupaný a nakrájený

• 1 stroužek česneku

• 200 ml kokosového mléka

• 500 ml zeleninového vývaru

• Špetka muškátového oříšku

• Sůl a pepř dle chuti

• Čerstvá petrželka nebo tymián na ozdobu


Postup:

1. V hrnci osmahněte česnek s pastinákem a celerem, dokud nezačne vonět.

2. Zalijte vývarem a vařte, dokud zelenina nezměkne.

3. Přidejte kokosové mléko, špetku muškátového oříšku a dochuťte solí a pepřem.

4. Polévku rozmixujte dohladka, ozdobte petrželkou nebo tymiánem a podávejte.