Chřestová terina s kozím sýrem
Suroviny
chřest zelený 400 g
mangold 1 svazek
želatina ½ lžičky
kozí sýr 120g
krémový
šalotka 1 ks
polníček 1 hrst
kopr
balzamikový ocet 2 PL
rostlinný olej 3 PL
Postup
Chřest a listy mangoldu oblanšírujeme, zchladíme a osušíme, odkrojíme hlavičky a výhonky nakrájíme na kousky dlouhé asi 10 cm.
Želatinu namočíme na 10 minut ve studené vodě ½ dl a následně ji zahřejeme až se zcela rozpustí.
Formu vyložíme fólií, poklademe na ni oblanšírované listy mangoldu a potřeme kozím sýrem rozmíchaným se šalotkou, posekanou na jemno a želatinou.
Na sýr poklademe chřest a přidáme další vrstvu kozího sýra. Tímto způsobem postupně naplníme celou formu, na poslední vrstvu použijeme sýr.
Naplněnou formu přikryjeme listy mangoldu, překryjeme fólií a vložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky.
Při podávání doplníme plátek terinky hlavičkami chřestu, lístky polníčku, snítkami čerstvého kopru, balzamikovým octem a bylinkovým olejem.