Cuketová pomazánka

14.07.2020

Ingredience

    • 1 středně velká nebo 3 malé cukety
    • 3 lžíce panenského olivového oleje
    • 4-5 stroužků česneku, nakrájených nadrobno
    • 2 drcené chilli papričky
    • mořská sůl
    • 2 lžíce parmazánu, strouhaného
    • 2 lžíce zakysané smetany (není nutné)

Příprava jídla

Cuketu omyjte a odřízněte z ní špičku a stopku. Podélně překrojte na čtvrtky a vykrojte střední měkkou část se semeny. Nastrouhejte nahrubo, prosolte a nechte na cedníku asi půl hodiny pustit vodu. Pak propláchněte pod tekoucí vodou a dobře vymačkejte všechnu tekutinu.

V pánvi na oleji opékejte asi 1 minutu chilli papričky a česnek (pozor, aby nezhnědl - byl by hořký). Vsypte cuketu a za stálého míchání opékejte 3 minuty. Přendejte do mísy a do ještě teplé směsi vmíchejte parmazán. Ochutnejte, případně dosolte, a chcete-li, můžete ještě zjemnit zakysanou smetanou.