Grilovaný bůček v sojové marinádě
Ingredience
500 g vepřového bůčku (bez kosti a kůže)
4 stroužky česneku
4 lžíce sojové omáčky
1 lžíce medu nebo javorového sirupu
1 lžíce citronové šťávy
1 čerstvá chilli paprička
Pepř
Postup:
1. Bůček nakrájíme na menší tenké plátky o velikosti asi 5x10 cm. Dáme do mísy a promícháme se sójovou omáčkou, prolisovaným česnekem, medem, citronovou šťávou a nadrobno nasekanou chilli papričkou. Vydatně opepříme, zakryjeme a necháme odležet v chladu alespoň na hodinu
2. Marinovaný bůček si přendáme na papírový ubrousek a setřeseme přebytečnou marinádu. Grilujeme na středně rozehřátém grilu na přímém žáru, krátce z obou stran (asi 5 minut dohromady).
3. Poté bůček přendáme na tácek, dáme na nepřímý mírný žár a necháme dojít asi 8 až 10 minut. Ihned podáváme.