Grilovaný bůček v sojové marinádě

21.06.2020

Ingredience

500 g vepřového bůčku (bez kosti a kůže)

4 stroužky česneku

4 lžíce sojové omáčky

1 lžíce medu nebo javorového sirupu

1 lžíce citronové šťávy

1 čerstvá chilli paprička

Pepř

Postup:

1. Bůček nakrájíme na menší tenké plátky o velikosti asi 5x10 cm. Dáme do mísy a promícháme se sójovou omáčkou, prolisovaným česnekem, medem, citronovou šťávou a nadrobno nasekanou chilli papričkou. Vydatně opepříme, zakryjeme a necháme odležet v chladu alespoň na hodinu

2. Marinovaný bůček si přendáme na papírový ubrousek a setřeseme přebytečnou marinádu. Grilujeme na středně rozehřátém grilu na přímém žáru, krátce z obou stran (asi 5 minut dohromady).

3. Poté bůček přendáme na tácek, dáme na nepřímý mírný žár a necháme dojít asi 8 až 10 minut. Ihned podáváme.