Houbový guláš

01.09.2020

Suroviny

4 porce

    • 2 ks cibule - drobně nakrájená

    • sůl a pepř dle chuti

    • 3 stroužky česneku

    • hladká mouka na zahuštění, dle potřeby

    • 200 g paprika čerstvá (červená, žlutá), na kostičky

    • 0,50 l vývar nebo z masa

    • 400 g houby - nakrájené, čerstvé

    • 100 g uzený špek - jemně pokrájený

    • 140 g rajský protlak

    • 3 lžičky cukru krupice

Postup

1 Cibuli a špek orestujeme dozlatova, přidáme krátce orestovat i protlak, vmícháme houby, nakrájenou papriku, česnek, cukr a zalijeme částí vývaru. Necháme vařit asi 15 - 20 minut, dochutíme solí a pepřem. Dle potřeby přidáme vývar a zahustíme moukou, rozmíchanou v troše vody necháme krátce povařit a podáváme.

2 Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem, těstovinami nebo rýží.