Košík
0
0,00 Kč
600 g hovězího zadního
Sůl
Drcený černý pepř
1 ks cibule
3 snítky čerstvého oregana
2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
4 porce rýže
Dušená mrkev
Postup:
Očištěné a omyté hovězí nakrájíme na plátky a na stranách několikrát nařízneme. Plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno. Lístečky oregana nasekáme.
V kastrolu rozpustíme máslo a orestujeme na něm cibuli. Vložíme plátky hovězího a z obou stran je opečeme. Přisypeme oregano, vše podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.
Měkké plátky masa vyjmeme. Šťávu zahustíme moukou a necháme povařit.
Dle chuti ji dosolíme. Hovězí plátky na oreganu podáváme s rýží a dušenou mrkví.