Hovězí plátky na oreganu

19.01.2024

Suroviny na 4 porce

600 g hovězího zadního

Sůl

Drcený černý pepř

1 ks cibule

3 snítky čerstvého oregana

2 lžíce másla

1 lžíce hladké mouky

4 porce rýže

Dušená mrkev

Postup:

Očištěné a omyté hovězí nakrájíme na plátky a na stranách několikrát nařízneme. Plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno. Lístečky oregana nasekáme.

V kastrolu rozpustíme máslo a orestujeme na něm cibuli. Vložíme plátky hovězího a z obou stran je opečeme. Přisypeme oregano, vše podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.

Měkké plátky masa vyjmeme. Šťávu zahustíme moukou a necháme povařit.

Dle chuti ji dosolíme. Hovězí plátky na oreganu podáváme s rýží a dušenou mrkví.