Košík
0
0,00 Kč
2 stroužky česneku
špetka drcených sušených chilli papriček - mohou být i čerstvé
2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
1 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
sůl
Očistěte houby a nakrájejte je na zhruba 1 cm silné plátky. Stroužky česneku trochu sklepněte paličkou na maso nebo stlačte plochou stranou nože.
V pánvi je spolu s chilli zvolna opékejte na směsi másla a olivového oleje. Jakmile začne česnek žloutnout, odstraňte ho - trvá to asi 2 minuty.
Zvyšte plamen a přidejte houby. Opékejte ze všech stran celkem 3-4 minuty dozlatova. Míchejte opatrně. Vypněte, osolte a přisypte nasekanou petrželku. Ihned podávejte - jako předkrm nebo chuťovku. Výborné jsou ale i ke steaku nebo promíchané s těstovinami.