Hruškový salát s ořechy
Suroviny
salát 2 ks - zelený salát lze nahradit ledovým
řapíkatý celer 3 stonky
paprika červená 2ks - nakrájené na proužky
vlašské ořechy 1 hrst - rozlámané na kousky
hroznové víno 100 g - zelené, bezsemenné, na půlky
hruška 2 ks - větší, oloupané, bez jadřince, na kostičky
Na zálivku
jogurt bílý 4 PL
majonéza 4 PL
okurka 4 PL - nastrouhaná
cibule 2 ČL - jemně nastrouhaná
petrželka 1 ČL - nasekaná
sůl
pepř
Na ozdobu
hruška 1 ks - oloupaná, bez jadřince, najemno nakrájená
Postup
Do velké mísy nasypte salát, celer (najemno nakrájený), papriku, ořechy, hroznové víno a hrušku.
Smíchejte suroviny na zálivku. Osolte, opepřete a dobře promíchejte.
Těsně před podáváním přelijte směs v salátové míse zálivkou a všechno dobře, ale opatrně promíchejte. Nakonec vše ozdobte plátky hrušky a lístky petrželky.