Hruškový salát s ořechy

06.12.2024

Suroviny

salát 2 ks - zelený salát lze nahradit ledovým

řapíkatý celer 3 stonky

paprika červená 2ks - nakrájené na proužky

vlašské ořechy 1 hrst - rozlámané na kousky

hroznové víno 100 g - zelené, bezsemenné, na půlky

hruška 2 ks - větší, oloupané, bez jadřince, na kostičky


Na zálivku

jogurt bílý 4 PL

majonéza 4 PL

okurka 4 PL - nastrouhaná

cibule 2 ČL - jemně nastrouhaná

petrželka 1 ČL - nasekaná

sůl

pepř


Na ozdobu

hruška 1 ks - oloupaná, bez jadřince, najemno nakrájená


Postup

Do velké mísy nasypte salát, celer (najemno nakrájený), papriku, ořechy, hroznové víno a hrušku.

Smíchejte suroviny na zálivku. Osolte, opepřete a dobře promíchejte.

Těsně před podáváním přelijte směs v salátové míse zálivkou a všechno dobře, ale opatrně promíchejte. Nakonec vše ozdobte plátky hrušky a lístky petrželky.