Indické čatní

15.07.2020

Suroviny

0,50 kg rajčata


0,50 lžíce pálivá paprika

zázvor zelený - kousek

4 stroužek česnek

1 ks cibule

2 lžíce rozinky

4 ks kardamom

150 g cukr krystal

1 lžička sůl

2 dl ocet

1 lžička kari koření

Postup přípravy receptu

Rajčata oloupeme a nakrájíme, zázvor, česnek a cibuli posekáme, kardamom rozdrtíme.

Rajčata, usekané přísady, sůl a papriku za občasného míchání povaříme do měkka.

Do zahoustlé masy přidáme ocet, cukr, kardamomy a rozinky. Znovu vše vaříme asi 10-15 minut, až vznikne něco podobného hustší zavařenině. Potom naplníme do skleniček a zavřeme nebo převážeme celofánem. Sterilovat není nutné.

Kyselost, sladkost a slanost si zvolíte podle vlastní chuti. Tento recept jsem získala od známé, která čatní baští skoro ke všemu.