Indické čatní
Suroviny
0,50
lžíce
pálivá paprika
zázvor
zelený - kousek
4
stroužek
česnek
1
ks
cibule
2
lžíce
rozinky
4
ks
kardamom
150
g
cukr krystal
1
lžička
sůl
2
dl
ocet
1 lžička kari koření
Postup přípravy receptu
Rajčata oloupeme a nakrájíme, zázvor, česnek a cibuli posekáme, kardamom rozdrtíme.Rajčata, usekané přísady,
sůl a papriku za občasného míchání povaříme do měkka.
Do zahoustlé masy
přidáme ocet, cukr, kardamomy a rozinky. Znovu vše vaříme asi 10-15
minut, až vznikne něco podobného hustší zavařenině. Potom naplníme do
skleniček a zavřeme nebo převážeme celofánem. Sterilovat není nutné.
Kyselost, sladkost a slanost si zvolíte podle vlastní chuti. Tento recept jsem získala od známé, která čatní baští skoro ke všemu.