Italská cuketová polévka

14.07.2020

Ingredience

    • 60 ml panenského olivového oleje
    • 1 lžíce nadrobno nasekaného česneku
    • hrst bazalkových lístků, nasekaných
    • mořská sůl a mletý bílý pepř
    • 1 kg cuket (nejlépe středních), rozkrojených podélně na čtvrtky a pak na 1cm plátky
    • 750 ml drůbežího nebo zeleninového vývaru
    • 60 ml smetany na vaření
    • hrst hladkolisté petrželky, nasekané
    • 50 g strouhaného parmazánu + další k podávání

K PODÁVÁNÍ

    • křupavý světlý chleba
    • čerstvě mletý barevný pepř

Příprava jídla

1 Na středním plameni rozehřejte v pánvi olivový olej. Opékejte na něm česnek, bazalku a osolenou cuketu pomalu 10 minut, až cukety lehce zezlátnou a změknou. Opepřete bílým pepřem, zalijte vývarem a vařte 8 minut. Potom sejměte z ohně a tři čtvrtiny polévky rozmixujte dohladka.

2 Rozmixovanou směs vraťte zpátky do hrnce a vmíchejte smetanu, petrželku a parmazán. Osolte podle chuti. Při podávání rozdělte polévku do misek či talířů a ozdobte čerstvě mletým pepřem a posypte parmazánem. Zvlášť podávejte opečený chléb.