Jarní bramborový salát

Ingredience
5 vajec
2 kg pěkných drobných salátových brambor (varný typ A)
1 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce citronové šťávy
6 lžic panenského olivového oleje
1 stroužek česneku, drcený
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
malý svazek pažitky, nasekaný + na ozdobení
100 g rukoly, nakrájené nahrubo + na ozdobení
případně drcený pepř na ozdobení
Příprava jídla
1 Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte a oloupejte. Brambory uvařte doměkka, slijte a nechte 5 minut chladnout.
2 Na zálivku prošlehejte hořčici, citronovou šťávu, olej a česnek, osolte a opepřete. Brambory překrájejte napůl a ještě horké promíchejte se zálivkou. Těsně před podáváním vmíchejte pažitku a rukolu a ozdobte vejci nakrájenými na čtvrtky. Posypte pažitkou a rukolou a případně drceným pepřem.