Košík
0
0,00 Kč
vejce 5 ks
brambory 2 kg - drobné salátové, varný typ A
hořčice dijonská 1 PL
citronová šťáva 2 PL
olivový olej extra panenský 6 PL
česnek 1 stroužek - drcený
sůl mořská
pepř - čerstvě mletý
pažitka 1 svazek - nasekaný + na ozdobení
rukola 100 g - rukokla nahrubo + na ozdobení
Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte a oloupejte. Brambory uvařte doměkka, slijte a nechte 5 minut chladnout.
Na zálivku prošlehejte hořčici, citronovou šťávu, olej a česnek, osolte a opepřete. Brambory překrájejte napůl a ještě horké promíchejte se zálivkou. Těsně před podáváním vmíchejte pažitku a rukolu a ozdobte vejci nakrájenými na čtvrtky. Posypte pažitkou a rukolou a případně drceným pepřem.