Jarní bramborový salát

07.05.2024

Suroviny

vejce 5 ks

brambory 2 kg - drobné salátové, varný typ A

hořčice dijonská 1 PL

citronová šťáva 2 PL

olivový olej extra panenský 6 PL

česnek 1 stroužek - drcený

sůl mořská

pepř - čerstvě mletý

pažitka 1 svazek - nasekaný + na ozdobení

rukola 100 g - rukokla nahrubo + na ozdobení

Postup

Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte a oloupejte. Brambory uvařte doměkka, slijte a nechte 5 minut chladnout.

Na zálivku prošlehejte hořčici, citronovou šťávu, olej a česnek, osolte a opepřete. Brambory překrájejte napůl a ještě horké promíchejte se zálivkou. Těsně před podáváním vmíchejte pažitku a rukolu a ozdobte vejci nakrájenými na čtvrtky. Posypte pažitkou a rukolou a případně drceným pepřem.