Krůtí závitky s kaštanovou nádivkou
Suroviny
Krůtí prsa 8 plátků asi 1 cm silné
Anglická slanina 8 plátků
Olivový olej 4 PL
Sůl
Pepř
NA NÁDIVKU
Mleté drůbeží maso 250 g
Kaštany 200 g - vařené, sekané
Toustový chléb 3 plátky namočený v mléce
Vejce 2 ks - ušlehaná vidličkou
Cibule 1 ks - najemno
Máslo 2 PL rozpuštěné
Koňak 2 PL
Petrželka
Sůl
Pepř
Postup
Namočený a vymačkaný chléb spojte v míse s ostatními surovinami na nádivku. Směs osolte, opepřete a uložte na chvíli do chladu.
Plátky masa lehce osolte a opepřete. Na každý položte slaninu nebo pršut a lžící naneste nádivku. Srolujte a spíchněte nebo převažte kuchyňským provázkem. Mezitím předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.
Rolky narovnejte do pekáčku a zakapejte olejem. Vložte do trouby a trochu opepřete. Za občasného obracení pečte dozlatova, 45–50 minut.