Košík
0
0,00 Kč
1 citron
8 kuřecích horních stehen, rozdělených v kloubu napůl
2 lžíce olivového oleje
4 šalotky, nakrájené na měsíčky
4 snítky rozmarýnu
malý svazeček estragonu, nasekaný
svazek zeleného chřestu (450 g), zbavený dřevnatých konců
250 g mraženého nebo čerstvého hrášku
sůl a čerstvě mletý pepř
1 Troubu rozehřejte na 180°C. Z poloviny citronu ostrouhejte žlutou část kůry, citron pak rozkrájejte na měsíčky. Stehna rozložte do mělkého pekáčku, osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a posypte citronovou kůrou. Kolem stehen rozmístěte měsíčky citronu, šalotky a bylinky. Pečte asi 40 minut, dokud stehna nezezlátnou.