Kuřecí pánev se švestkami
Suroviny na 4 porce:
600 g vykostěných kuřecích stehen
500 g malých brambor se slupkou
Hrst cherry rajčátek
8 celých švestek
4 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku
Sůl, pepř
1dl vývaru
2 lžíce másla
100 g anglické slaniny
Bylinky na ozdobu
Postup:
Maso dejte do mísy, osolte, opepřete, přilejte olej a přidejte prolisované stroužky česneku. Důkladně promíchejte, aby se chuť dostala na každý kousek masa. Maso pak vyskládejte do pekáčku nebo hlubší pánve, kterou můžete vložit do trouby. Přidejte vypeckované a rozpůlené švestky, rozčtvrcené středně povařené brambory, rozpůlená rajčata a vše ještě osolte. Na konec vše posypte na kostičky nakrájenou anglickou slaninou.
Podlijte trochou vývaru, navrch poskládejte kousky másla a pečte, dokud nemá maso zlatavou barvu. Trvá to asi 35-40 minut. V průběhu pečení občas vše přelejte výpekem.
Na konec pánev posypte sekanými bylinkami.