Košík
0
0,00 Kč
Hovězí maso mleté 400g
Vejce 1 ks
Strouhanka 50g
Mléko 40 ml
Jablečný ocet 2 ČL
Cibule ½ ks - malá, nadrobno
Kmín ½ ČL
Sůl ½ ČL
Olej 1 PL
Brambory vařené 450g - na plátky
Zelí kysané 450g - včetně láku
Petrželka na posypání
V míse důkladně smíchejte maso, vejce, strouhanku, mléko podle potřeby, cibuli, ocet, kmín a sůl. Z hmoty vytvarujte koule o průměru asi 4 cm.
Do těžkého kastrolu nebo hluboké pánve nalijte olej a na středním ohni v něm opečte masové koule dohněda.
Přidejte brambory a zelí a pořádně promíchejte, dbejte přitom na to, aby se brambory moc nepolámaly. Vše přendejte do pekáče a vložte do trouby. Zapékejte při teplotě 170 stupňů 30-40 minut.