Masové koule a brambory v kysaném zelí

08.03.2023

SUROVINY:

Hovězí maso mleté 400g

Vejce 1 ks

Strouhanka 50g

Mléko 40 ml

Jablečný ocet 2 ČL

Cibule ½ ks - malá, nadrobno

Kmín ½ ČL

Sůl ½ ČL

Olej 1 PL

Brambory vařené 450g - na plátky

Zelí kysané 450g - včetně láku

Petrželka na posypání

POSTUP:

V míse důkladně smíchejte maso, vejce, strouhanku, mléko podle potřeby, cibuli, ocet, kmín a sůl. Z hmoty vytvarujte koule o průměru asi 4 cm.

Do těžkého kastrolu nebo hluboké pánve nalijte olej a na středním ohni v něm opečte masové koule dohněda.

Přidejte brambory a zelí a pořádně promíchejte, dbejte přitom na to, aby se brambory moc nepolámaly. Vše přendejte do pekáče a vložte do trouby. Zapékejte při teplotě 170 stupňů 30-40 minut.