Mleté bochánky s parmazánovou krustou

20.07.2020

Ingredience


  1. 4 plátky toustového chleba
  2. 4 nakládaná sušená rajčata, okapaná a osušená, nahrubo pokrájená
  3. 3 lžíce mléka
  4. 3 lžíce olivového oleje
  5. 4 jarní cibulky, nakrájené na plátky, bílé a zelené části zvlášť
  6. 2 stroužky česneku, nasekané nadrobno
  7. 500 g mletého telecího masa
  8. 250 g mletého vepřového masa
  9. 1 vejce
  10. 4 lžíce rajčatového pyré
  11. 1 lžička třtinového cukru
  12. 1 lžíce drobných kaparů
  13. hrst nasekané bazalky
  14. sůl a čerstvě mletý pepř
  15. 100 g mozzarelly, nakrájené na kostičky
  16. 3 lžíce strouhaného parmazánu
  17. rukola a ciabatta k podávání

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 200 °C. Vymažte formu na muffiny. Do mixéru dejte chleba a sušená rajčata a několika pulzy nasekejte na hrubou strouhanku. Odložte 3 lžíce směsi; zbytek dejte do mísy a pokropte mlékem.

V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a opékejte na něm 2 minuty bílé části jarní cibulky a česnek. Vsypte do mísy k strouhance, přidejte zelené části jarní cibulky, maso, vejce, rajčatové pyré, cukr, kapary a bazalku. Osolte a opepřete. Dobře promíchejte a zlehka vmíchejte mozzarellu. Směsí naplňte formičky na muffiny (jen asi do 3/4 formy).

Promíchejte parmazán s odloženou strouhankou a zbylou lžící oleje; osolte a opepřete. Směsí posypte muffiny a zlehka ji přitlačte.4 Pečte 25-30 minut dozlatova. Vyjměte z trouby a před vyklopením nechte 5 minut odpočívat. Podávejte s rukolou a plátky ciabatty.