Mleté bochánky s parmazánovou krustou
Ingredience
- 4 plátky toustového chleba
- 4 nakládaná sušená rajčata, okapaná a osušená, nahrubo pokrájená
- 3 lžíce mléka
- 3 lžíce olivového oleje
- 4 jarní cibulky, nakrájené na plátky, bílé a zelené části zvlášť
- 2 stroužky česneku, nasekané nadrobno
- 500 g mletého telecího masa
- 250 g mletého vepřového masa
- 1 vejce
- 4 lžíce rajčatového pyré
- 1 lžička třtinového cukru
- 1 lžíce drobných kaparů
- hrst nasekané bazalky
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 100 g mozzarelly, nakrájené na kostičky
- 3 lžíce strouhaného parmazánu
- rukola a ciabatta k podávání
Příprava jídla
Troubu předehřejte na 200 °C. Vymažte formu na muffiny. Do mixéru
dejte chleba a sušená rajčata a několika pulzy nasekejte na hrubou strouhanku.
Odložte 3 lžíce směsi; zbytek dejte do mísy a pokropte mlékem.
V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a opékejte na něm 2 minuty bílé části jarní cibulky a česnek. Vsypte do mísy k strouhance, přidejte zelené části jarní cibulky, maso, vejce, rajčatové pyré, cukr, kapary a bazalku. Osolte a opepřete. Dobře promíchejte a zlehka vmíchejte mozzarellu. Směsí naplňte formičky na muffiny (jen asi do 3/4 formy).
Promíchejte parmazán s odloženou strouhankou a zbylou lžící oleje; osolte a opepřete. Směsí posypte muffiny a zlehka ji přitlačte.4 Pečte 25-30 minut dozlatova. Vyjměte z trouby a před vyklopením nechte 5 minut odpočívat. Podávejte s rukolou a plátky ciabatty.