Ostrá křídla s omáčkou z modrého sýra

09.05.2022

Suroviny

NA DIP

250 g jogurt řeckého typu

75 g sýr s modrou plísní nastrouhaný

1 cibule červená nakrájená na jemno

1 hrst petrželky nasekané

Sůl a pepř podle chuti

NA KŘÍDLA

1 ČL chilli sušené

2 kg kuřecí křídla

2 celé červené feferonky (středně pálivé) - nejlépe rozmixovat na pastu

2 PL med

2 ks pomeranč

1 ks bílá ředkev

Postup

Z křídel za posledním kloubem odkrojte špičky bez masa a zbylou část rozdělte v prostředním kloubu napůl.

30 minut před podáváním promíchejte přísady na dip a dejte ho chladit.

Troubu předehřejte na 200 °C. V pekáčku smíchejte křídla s ostatními přísadami a osolte. Dejte péct na nejméně 1 hodinu, až se maso začne oddělovat od kostí. Občas podlijte a občas zamíchejte.

Podávejte se sýrovým dipem a se špalíky ředkví.