Košík
0
0,00 Kč
NA DIP
250 g jogurt řeckého typu
75 g sýr s modrou plísní nastrouhaný
1 cibule červená nakrájená na jemno
1 hrst petrželky nasekané
Sůl a pepř podle chuti
NA KŘÍDLA
1 ČL chilli sušené
2 kg kuřecí křídla
2 celé červené feferonky (středně pálivé) - nejlépe rozmixovat na pastu
2 PL med
2 ks pomeranč
1 ks bílá ředkev
Z křídel za posledním kloubem odkrojte špičky bez masa a zbylou část rozdělte v prostředním kloubu napůl.
30 minut před podáváním promíchejte přísady na dip a dejte ho chladit.
Troubu předehřejte na 200 °C. V pekáčku smíchejte křídla s ostatními přísadami a osolte. Dejte péct na nejméně 1 hodinu, až se maso začne oddělovat od kostí. Občas podlijte a občas zamíchejte.
Podávejte se sýrovým dipem a se špalíky ředkví.