Paprikové kuře s houbami a rajčaty
Suroviny
Mouka pšeničná hladká 40 g
Paprika mletá uzená 1 PL
Sůl mořská
Chilli sušené špetka
Kuřecí stehna spodní 8 ks
Máslo 25 g
Olivový olej 2 PL
Cibule 2 ks - přepůlená a na plátky
Česnek 2 stroužky - na plátky
Žampiony 250 g - nakrájené na plátky
Krupicový cukr 2 ČL
konzervovaná rajčata krájená 800 g
Vývar kuřecí 250 ml
Bobkový list 1 ks
Zakysaná smetana 200 g
Postup:
Troubu předehřejte na 180°C. V míse smíchejte mouku a papriku. Kuře osolte, lehce poprašte chilli a ze všech stran obalte v paprikové mouce.
V litinovém kastrolu vhodném do trouby rozehřejte máslo a opékejte na něm kuře 5-10 minut ze všech stran dozlatova. Maso vyjměte a odložte. Do uvolněného kastrolu přilijte olej a opékejte na něm 4 minuty cibuli a česnek, až změknou. Přidejte plátky žampionů a míchejte ještě 3 minuty. Vsypte cukr a míchejte další minutu. Vraťte kuře, přidejte rajčata, drůbeží vývar, bobkový list a přiveďte k varu.
Přiklopte, vložte do trouby a pečte 1 hodinu doměkka. Odklopte, zvyšte teplotu a nechte 15 minut zezlátnout. Pak šťávu zjemněte zakysanou smetanou (nemusí být) a podle chuti dosolte. Můžete podávat s rýží, s noky nebo jen tak s bagetou.