Rajčatová chilli omáčka
500 g rajčat
4 chilli papričky
1
lžíce citrónové šťávy
3 stroužky česneku
chilli pasta podle chuti
cukr,
pepř, sůl, voda
Postup: Rajčata nejprve oloupeme. Do jedné mísy nalijeme horkou vodu a do druhé studenou. Rajčata nejprve ponoříme do horké vody, a to na 40 sekund. Pak je opatrně vyndáme a ponoříme hned do ledové vody. Rajčata oloupeme.
Oloupaná rajčata nakrájíme nadrobno a dáme je dusit do hrnce. Dusíme do měkka. Chilli papričky nařízneme, zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno. Přidáme je k rajčatům a podle potřeby podlijeme trochou vody.
Omáčku ochutíme solí, pepřem, cukrem, citrónovou šťávou a lisovaným česnekem. Podle toho, jak pálivé jídlo máme rádi, přidáme chilli pastu. Omáčku vaříme ještě tak dlouho, abychom zredukovali šťávu na minimum a přirozeně ji tak zahustili.