Rajčatové chutney 

13.07.2020

Suroviny:

2 kg rajčat

velká cibule

2 stroužky česneku

3 polévkové lžíce octa

2 kávové lžičky soli

1 kávová lžička pepře

1 kávová lžička kari

1 kávová lžička kukuřičného škrobu

50 ml studené vody

2 lžičky sypké stévie

Postup: Do velkého hrnce dáme nakrájená rajčata, jablka, cibuli, rozinky, stévii, prolisovaný česnek, ocet, sůl, pepř a kari. Přivedeme k varu a na mírném ohni povaříme 50 minut. Směs mírně zhoustne.

Poté smícháme kukuřičný škrob s 50 ml studené vody do hladké pasty, kterou přidáme k rajčatovému čatní a už jen krátce povaříme.

Nakonec přemístíme směs do sklenic, uzavřeme a postavíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout.