Rybí karbanátky

20.07.2020

Ingredience


  1. 10 slaných krekrů
  2. 200 g konzervované cukrové kukuřice, scezené
  3. 1 malá cibule, najemno nakrájená
  4. 6 lžic majonézy
  5. šťáva z ½ citronu
  6. 2 hrsti mraženého hrášku, povoleného
  7. 400 g ryby - bílá, kapr, cokoliv
  8. 1 lžíce slunečnicového oleje
  9. sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1Promíchejte suroviny
Rybu vykostěte a jemně namelte. Sušenky nahrubo rozlámejte a vsypte do robotu, přidejte kukuřici a rozmixujte na hrubší směs. Přesuňte do mísy a vmíchejte cibuli, majonézu a citronovou šťávu, až se vše spojí. Teď přidejte hrášek a rybu. Dochuťte.

Tvarujte a smažte!

Směs rozdělte na osm dílů a vytvarujte karbanátky. Osmažte je dozlatova; možná budete muset na druhou várku přidat trochu oleje.Podávejte s fazolemi v rajské omáčce, bramborovou kaší nebo listovým salátem.