Rybí salát z cejnů a bílé ryby

21.05.2019

Suroviny:

  • NA LÁK

    • 400 ml octa

    • 400 ml vody

    • 1 bobkový list

    • 5 kuliček celého pepře

    • 3 kuličky nového koření

    • 1 lžička koriandrových semen

    • 2 lžíce krystalového cukru

    • 1/2 lžičky soli


  • NA SALÁT

  • Cejn 5 -7 kusů

  • Majonéza a bílý jogurt v poměru 1x1

  • Nakládaná zelenina - Kunovjanka

  • Cukr

  • Sůl

  • Pažitka


Postup:


Všechny suroviny na lák smícháme. Přivedeme k varu a vaříme společně 5 minut.

Lák necháme vychladit.

Cejny zbavíme ploutví. Naskládáme do vhodné nádoby a zalijeme studeným lákem.

Takto připravené ryby necháme v chladu marinovat 5 - 7 dní.

Po uplynutí doby ryby vyjmeme a obereme od kostí.

Přidáme vycezenou kunovjanku, majonézu, jogurt, a dle chuti sůl, pepř, cukr a ocet.

Ozdobíme pažitkou.