Košík
0
0,00 Kč
Suroviny:
NA LÁK
400 ml octa
400 ml vody
1 bobkový list
5 kuliček celého pepře
3 kuličky nového koření
1 lžička koriandrových semen
2 lžíce krystalového cukru
1/2 lžičky soli
NA SALÁT
Cejn 5 -7 kusů
Majonéza a bílý jogurt v poměru 1x1
Nakládaná zelenina - Kunovjanka
Cukr
Sůl
Pažitka
Postup:
Všechny suroviny na lák smícháme. Přivedeme k varu a vaříme společně 5 minut.
Lák necháme vychladit.
Cejny zbavíme ploutví. Naskládáme do vhodné nádoby a zalijeme studeným lákem.
Takto připravené ryby necháme v chladu marinovat 5 - 7 dní.
Po uplynutí doby ryby vyjmeme a obereme od kostí.
Přidáme vycezenou kunovjanku, majonézu, jogurt, a dle chuti sůl, pepř, cukr a ocet.
Ozdobíme pažitkou.