Rychlý rýžový salát

18.03.2020

Ingredience

    • 1 hrnek dlouhozrnné rýže, propláchnuté

    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

    • kvasný lihový ocet podle potřeby

    • krupicový cukr podle chuti

    • olivový olej

    • 1 paprika, nebo mix barevných

    • 2 masitá pevná rajčata, nakrájená na kostičky

    • 1/2 cibule, nakrájená nadrobno

    • něco zeleného pro barvu

Příprava jídla

1 Rýži uvařte ve větším množství vroucí osolené vody. Nebo ideálně použijte zbylou rýži z oběda, nebo předchozího dne.

2 Z octa, cukru a oleje připravte zálivku podle vlastní chuti.

Vychladlou rýži zlehka promíchejte s nakrájenou zeleninou a zálivkou. Dosolte a opepřete a před podáváním nechte ještě vychladit.