Salát s kysaným zelím a kuřecím masem
Suroviny:
2 polévkové lžíce dýňových semínek 1 polévková lžíce olivového oleje
1 ledový salát
100g baby špenátu
1 červená řepa menší, vařená, nakrájená na tenké nudličky 1 mrkev
100g zelí kysané červené
200g kuřecí prsa
1 čajová lžička sezamových semínek
NA ZÁLIVKU:
2 polévkové lžíce rostlinného oleje 2 polévkové lžíce vinného octa
2 polévkové lžíce javorového sirupu Sůl
Postup:
Rozehřejte nasucho pánev, vsypte dýňová semínka a opražte je, až začnou vonět a praskat. Pak semínka sesypte na talíř a odložte. Do stejné pánve přidejte olivový olej a na něm orestujte na nudličky nakrájené kuřecí maso, které osolte. Upečené maso dejte stranou.
Ledový salát natrhejte na menší kousky. Potom přidejte ostatní zeleninu nakrájenou na nudličky a kysané zelí.
Smíchejte suroviny na zálivku a dochuťte ji nálevem ze zelí, podle potřeby osolte - vezměte v potaz slanost a kyselost zelí. Promíchejte zálivku se zeleninou. Navrch salátu přidejte natrhané kuřecí maso, posypte připravenými dýňovými i sezamovými semínky a podávejte.