Salát z grilované zeleniny s tofu
Ingredience
Salát z grilované zeleniny je vynikající přílohou ke grilovanému maso. Nejlepší jsou na grilování rajčata, papriky, lilek, cuketa. Připravíme si také olivový olej, balzamikový ocet nebo šťávu z citrónů, tofu nebo balkánský sýr, rozmarýn nebo bazalku.
Postup přípravy
Zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky.
Grilovací rošt potíráme olejem, aby se zelenina nepřichycovala.
Zeleninu grilujeme na mírném ohni, nejlépe po okrajích grilu, a to buď samostatně, nebo ve formě špízu. Většinou postačí čtyři až osm minut, u paprik a lilku i kolem deseti minut.
Grilovanou zeleninu vložíme do mísy, přidáme rozmarýn nebo bazalku a zalijeme olivovým olejem. Vše dochutíme balzamikovým octem nebo šťávou z citrónů.
Pro výraznější chuť doporučuji zeleninový salát posypat balkánským sýrem nebo tofu.