Suroviny:
Růžičková
kapusta 500 g
Slanina
anglická 100-120 g
Sušené
švestky bez pecek 100 g
Šalotka 100 g
Čerstvé
chilli papričky 2 ks
Krémové
balzamiko
Hrubozrnná
mořská sůl
Olivový olej 2 lžíce
Postup:
- Pod studenou vodou omyjte
kapustu, odřízněte spodní část, která drží lístky pohromadě, a ty následně
opatrně oloupejte.
- Šalotku nakrájejte na jemné
plátky, špek a sušené švestky na kostičky.
- Na rozpálené pánvi s olivovým
olejem restujte po dobu dvou minut šalotku a slaninu. Přidejte nakrájenou
chilli papričku a sušené švestky, opět dvě minuty restujte, vložte lístky
kapusty, krátce prohoďte, zakapejte dle chuti balzamikem, ale nenechávejte
ji na pánvi déle než minutu.
- Vložte na talíř, dle chuti
posypte několika krystalky hrubozrnné mořské soli a užívejte si báječné
kombinace slaniny, švestek, chilli a růžičkové kapusty, která snad získá
místo ve vašem srdci i jídelníčku. Podávejte ideálně s čerstvým bílým
pečivem.