Salsa z mrkve a pomerančů
Suroviny
pomeranč 2 ks
fenykl ½ ks
mrkev 1 ks - nastrouhaná nahrubo
chilli paprička 1 ks
koriandr čerstvý 1 hrst
balzamikový ocet 1 PL
olivový olej 2 PL
sůl
pepř - čerstvě mletý
sezamová semínka 1 ČL
kozí sýr čerstvý 100 g
k podávání - bageta opečená
Postup:
Z oloupaných pomerančů vykrájejte pouze měsíčky dužiny bez vnitřní slupičky a následně pomerančová filátka nakrájejte na drobné kousky. Fenykl nakrájejte na tenoučké plátky a pak nadrobno. Vše smíchejte s mrkví, najemno nasekanou chilli papričkou a lístky koriandru. Prošlehejte ocet a olej, zálivku osolte a opepřete, vlijte do salsy a dobře promíchejte. Navrch posypte sezamem a dejte vychladit, aby se chutě propojily.
Podávejte s opepřeným kopečkem sýra a s bagetkou opečenou na troše olivového oleje.