Skopové karbanátky

20.07.2020

Ingredience


  1. 500 g mletého skopového (nejvhodnější je vykostěné plecko nebo krkovice), použít můžete i směs mletého vepřového a hovězího masa
  2. 1 lžička mletého kmínu
  3. 2 lžičky semínek koriandru
  4. 2 rozdrcené velké stroužky česneku
  5. 1 lžíce posekané máty
  6. olej na potření
  7. sůl

Příprava jídla

Pokud budete používat špejle, namočte je do vody. Všechny suroviny kromě oleje promíchejte v misce. Směs rozdělte na osm kuliček a vytvarujte z nich oválné karbanátky.

Oválky napíchejte na namočené špejle nebo kovové jehlice a potřete je olejem. Grilovací pánev pořádně rozpalte a karbanátky pečte po každé straně dvě až tři minuty. Nehýbete jimi, dokud maso nebude dostatečně ,zatažené', jinak by se mohlo přilepit. Trochu osolte, vyjměte a dejte stranou.

Podávejte s jogurtem a s našimi kořeněnými chlebovými plackami připravenými podle receptu na této straně.Na grilu Karbanátky napíchejte na namočené špejle nebo na jehly, položte je na gril a opékejte z každé strany tři až čtyři minuty.