Tapiokový pudink s karamelizovaným ananasem
Suroviny
110 g tapiokové perly
800 ml mléka 800 ml - kokosové nebo plnotučné
1 kardamom
1 vanilkový lusk
125 ml medu, nebo javorový sirup
Špetka soli
50 g pistácií, nebo mandlí sekané, solené, pražené
Pár plátků kokosu
NA KARAMELIZOVANÝ ANANAS
200 g ananas nakrájený
75 ml medu
Špetka sušeného chilli
Špetka soli
Postup:
Tapiokové perly zalijte hrnkem vody a nechte hodinu namočené. Mléko nalijte do rendlíku, vsypte do něj kardamom a vyškrábnutou dřeň z vanilkového lusku a přiveďte k varu. Jakmile tekutina začne vřít, vsypte do ní slité a okapané tapiokové perly. Vařte 10 minut. Pak vlijte med, osolte a míchejte, dokud směs nezhoustne. Vařte dále, dokud všechny perly nezprůhlední. Potom odstavte, nechte vychladnout a uložte na 1-2 hodiny do lednice.
NA KARAMELIZOVANÝ ANANAS:
V nepřilnavé pánvi smíchejte ananas, med a chilli. Opatrně zahřívejte na nízký stupeň a nechte probublávat, až ananas zezlátne. Pak přidejte špetku soli a promíchejte.
Na dno každé skleničky dejte lžíci karamelizovaného ananasu, na něj navrstvěte vychlazený pudink, ozdobte dalším karamelizovaným ananasem, nasekanými ořechy, plátky kokosu nebo jedlými květy a podávejte.