Teplo - studený špenátový salát s kuřecím masem

24.03.2019

Složení:

200g kuřecích prsou /můžou být i stehenní řízky/

500g špenátových listů, opláchnuté a křupavé

1/4 šálku bílého vinného octa

1/4 olivového oleje

1 polévková lžička kaparů bez nálevu

1 lžíce Dijonské hořčice

1 červenou cibuli oloupanou a nakrájenou na tenké plátky

2 stroužky česneku, oloupané a drcené

1 šálek třešňových rajčat, opláchněte, a nakrájejte na polovinu

Sůl a pepř

Postup:

Krok 1

Kuře nakrájejte na cca 2 cm kostky

Krok 2

V malé misce smíchejte 3 lžíce olivového oleje, kapary a hořčici.

Do velké mísy si dejte vypraný okapaný špenát.

Krok 3

Připravte si pánev. Když je pánev horká, přidejte zbývající lžíce olivového oleje a kuře. Míchejte často, dokud není kuře středně propečené. Přidejte cibuli a česnek a míchejte, dokud cibule nezesklovatí, přibližně 1 minutu.

Přidejte ocet a provařte asi 30 sekund. Tuto směs přidejte do špenátu

Krok 4

Do směsi špenátu a masa přidejte z malé misky zamíchaný dresink a společně vše smíchejte. Dle chuti osolit a opepřit.

Krok 4

Nahoře posypeme baby rajčaty