Teplo - studený špenátový salát s kuřecím masem
Složení:
200g kuřecích prsou /můžou být i stehenní řízky/
500g špenátových listů, opláchnuté a křupavé
1/4 šálku bílého vinného octa
1/4 olivového oleje
1 polévková lžička kaparů bez nálevu
1 lžíce Dijonské hořčice
1 červenou cibuli oloupanou a nakrájenou na tenké plátky
2 stroužky česneku, oloupané a drcené
1 šálek třešňových rajčat, opláchněte, a nakrájejte na polovinu
Sůl a pepř
Postup:
Krok 1
Kuře nakrájejte na cca 2 cm kostky
Krok 2
V malé misce smíchejte 3 lžíce olivového oleje, kapary a hořčici.
Do velké mísy si dejte vypraný okapaný špenát.
Krok 3
Připravte si pánev. Když je pánev horká, přidejte zbývající lžíce olivového oleje a kuře. Míchejte často, dokud není kuře středně propečené. Přidejte cibuli a česnek a míchejte, dokud cibule nezesklovatí, přibližně 1 minutu.
Přidejte ocet a provařte asi 30 sekund. Tuto směs přidejte do špenátu
Krok 4
Do směsi špenátu a masa přidejte z malé misky zamíchaný dresink a společně vše smíchejte. Dle chuti osolit a opepřit.
Krok 4
Nahoře posypeme baby rajčaty