200
g hub (např. žampiony, hříbky nebo směs lesních hub)
150
g slaniny
1
cibule
2
stroužky česneku
2
lžíce dijonské hořčice
2
lžíce vinného octa
4
lžíce olivového oleje
Čerstvé
bylinky (např. petrželka nebo tymián)
Sůl
a pepř podle chuti
Postup:
Příprava
brambor: Brambory dobře omyjte, uvařte ve slupce do měkka (cca 15–20
minut v závislosti na velikosti), nechte trochu vychladnout a oloupejte.
Nakrájejte na plátky nebo kostičky podle vaší preference.
Slanina
a houby: Slaninu nakrájejte na malé kousky a opečte na pánvi
dozlatova. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a restujte, dokud nezměkne.
Poté přidejte nakrájené houby a česnek, a restujte, dokud houby nepustí
vodu a ta se neodpaří. Ochuťte solí a pepřem.
Dresink:
Ve velké míse smíchejte dijonskou hořčici, vinný ocet a olivový olej. Vše
dobře promíchejte a vytvořte hladký dresink.
Kombinace:
Do mísy s dresinkem přidejte nakrájené brambory a restovanou směs hub a
slaniny. Vše opatrně promíchejte, aby se brambory obalily dresinkem a
chutě se propojily.
Podávání:
Salát můžete podávat teplý, posypaný čerstvými bylinkami. Je vynikající
jako samostatné jídlo nebo příloha k masu.