Těstovinový salát se zeleninou a tuňákem
Suroviny na salát
200 g krátkých těstovin (například penne, fusilli, kolínka)
sůl
1 omytá a neloupaná salátová okurka
3 jarní cibulky
200 g cherry rajčátek, rozpůlených
160g konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
150 g mozzarelly
100g sladké kukuřice
čerstvě mletý pepř
Suroviny na zálivku
50 g hořčice, může být i dijonská
100 ml olivového oleje
špetka soli
dle chuti cukr
Příprava jídla
1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente (na skus), slijte a nechte vychladnout. Pokud spěcháte, můžete těstoviny prolít studenou vodou. Zeleninu nakrájejte na drobné kousky a smíchejte s těstovinami. Přidejte okapaný sýr a slitého tuňáka.
2. Hořčici dejte do vysoké nádoby. Ručním tyčovým mixérem začněte mixovat a pomalu přilévat olivový olej. Na konec osolte a přislaďte.
3.Salát s míchejte s dresinkem, ozdobte bylinkami a je hotovo