Thajský salát s pečeným kuřecím masem
Suroviny
kuřecí prsa 4 ks
olivový olej 4 PL
sůl
pepř
okurka ½ ks - podélně rozpůlená salátová okurka, nakrájená na jemné plátky
cibule červená 1 ks - menší
klíčky 140 g - fazolové, sojové
koriandr čerstvý hrst
citronová šťáva 1 PL - lze nahradit limetkovou šťávou
NA ZÁLIVKU
arašídové máslo 5 PL
citronová šťáva 3 PL
kari pasta 1 PL
Postup
Kuřecí prsíčka potřete olejem. Rozpalte pánev (nejlépe grilovací) nebo gril a maso na ní pěkně dozlatova opečte. Na konci ho vyjměte a jemně posolte a opepřete.
Zatímco se kuře opéká, promíchejte okurku, cibuli, klíčky a lístky koriandru nebo petrželky s olejem a citronovou šťávou.
Rozložte je na velkou servírovací mísu. V misce promíchejte ingredience na zálivku; kari pastu přidávejte postupně – kolik jí tam dáte, záleží na její pálivosti.
Maso nakrájejte na tenké proužky a posypte jím salátovou směs. Zakapejte polovinou zálivky a zbytek nechte v misce, aby si každý mohl posloužit sám podle chuti