Thajský salát s pečeným kuřecím masem

07.05.2024

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks

olivový olej 4 PL

sůl

pepř

okurka ½ ks - podélně rozpůlená salátová okurka, nakrájená na jemné plátky

cibule červená 1 ks - menší

klíčky 140 g - fazolové, sojové

koriandr čerstvý hrst

citronová šťáva 1 PL - lze nahradit limetkovou šťávou

NA ZÁLIVKU

arašídové máslo 5 PL

citronová šťáva 3 PL

kari pasta 1 PL

Postup

Kuřecí prsíčka potřete olejem. Rozpalte pánev (nejlépe grilovací) nebo gril a maso na ní pěkně dozlatova opečte. Na konci ho vyjměte a jemně posolte a opepřete.

Zatímco se kuře opéká, promíchejte okurku, cibuli, klíčky a lístky koriandru nebo petrželky s olejem a citronovou šťávou.

Rozložte je na velkou servírovací mísu. V misce promíchejte ingredience na zálivku; kari pastu přidávejte postupně – kolik jí tam dáte, záleží na její pálivosti.

Maso nakrájejte na tenké proužky a posypte jím salátovou směs. Zakapejte polovinou zálivky a zbytek nechte v misce, aby si každý mohl posloužit sám podle chuti