Tyrolské knedlíčky se špenátem a sýrem
Suroviny
Máslo 125 g
Cibule 1 ks
Sůl a pepř podle chuti
Vejce 3 ks
Muškátový oříšek špetka
Chléb bílý 500g (housky, rohlíky, toustový chléb) nakrájený na 1cm kostky
Sýr 100 g (EIDAM, EMENTÁL)
Mouka hladká 3 PL
Špenát 300 g
Mléko 1 dl
Parmazán - hobliny, na posypání
Postup
V rendlíku na malém plameni rozehřejte 2/3 másla a opékejte na něm cibuli do sklovata. Osolte, opepřete a nechte vychladnout.
V míse smíchejte vejce, špetku muškátového oříšku, chleba, nastrouhaný sýr, mouku, opečenou cibuli, spařený a vykapaný špenát a mléko a vypracujte měkké těsto. Přilijte ještě mléko, pokud je to potřeba.
Navlhčenýma rukama tvarujte knedlíčky o velikosti pingpongového míčku. Vařte je v dostatečném množství vroucí osolené vody 8-12 minut.
Sceďte a rozdělte do nahřátých talířů. Posypte strouhaným parmazánem.
Zbylé máslo zprudka zahřejte v kastrůlku, až zpění a lehce zhnědne. Pokapejte knedlíčky a ihned podávejte.