Velikonoční nádivka bez masa s marinovaným červeným vejcem - BEZ MASA

18.04.2019

Vejce vařené 5 ks

Strouhaná červená řepa 200 g

Houska (starší) 3 - 5 ks

Vejce 1 ks

Hrst nasekaných kopřiv

200 ml mléka


PODLE POTŘEBY

sůl, pepř barevný drcený

máslo

strouhanka


1. Červenou řepu nastrouhejte najemno. Do řepy vložte natvrdo vařená vejce a nechte v lednici marinovat 24 hodin. Vejce vyjměte a umyjte.

2. Rohlíky nakrájejte do mísy, zalijte mlékem a nechte chvíli nasáknout. Propracujeme rukama.

3. Velkou hrst kopřiv spařte vroucí vodou, sceďte, přelijte studenou vodou a vymačkejte z nich tekutinu. Místo kopřiv můžete použít kadeřavou petržel. Bylinku nakrájejte nadrobno.

4. Oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte sníh. K rohlíkům přidejte kopřivy, trochu soli a pepře a spolu se žloutky promíchejte. Přidejte našlehané bílky.

5. Máslem vytřenou formu vysypejte strouhankou, ½ náplně rozprostřete do pekáče. Vložte marinovaná vejce a přikryjte druhou polovinou nádivky. Vložte do trouby předehřáté na 180 ⁰C a nechte péct asi půl hodiny.

Doba pečení se bude řídit vrstvou, kterou jste do pekáčku vložili.