Zapečený krémový pórek

09.03.2023

Suroviny

Pórek 3 ks - velký

Vývar kuřecí 90 ml - lze nahradit zeleninovým vývarem

Smetana ke šlehání 2 PL

Toustový chléb 2 plátky

Parmazán 30 g - strouhaný

POSTUP:

Předehřejte troubu na 190 ºC. Očistěte 3 velké pórky, odkrojte zelenou část a každý pórek pak rozkrojte na třetiny, ty potom podélně rozpulte. Rozložte řeznou stranou nahoru do zapékací formy a přelijte 90 ml drůbežího nebo zeleninového vývaru a 2 lžícemi smetany ke šlehání. Osolte a opepřete.

Rozmixujte 2 plátky toustového chleba, promíchejte je s 30–50 g strouhaného parmazánu a směsí posypte pórek. Dejte péct do trouby na 30 minut, až pórek změkne a strouhanka zezlátne.