kedlubna 1ks střední, oloupaná
Recepty ze Sama doma
Kokosový chia pudink s čokoládou a jahodami
nebo semínka vyškrábnutá z 1 vanilkového lusku
Chřestová terina s kozím sýrem
Chřest a listy mangoldu oblanšírujeme, zchladíme a osušíme, odkrojíme hlavičky a výhonky nakrájíme na kousky dlouhé asi 10 cm.
Tvarohový mazanec
Vejce 3 ks - 2 do těsta + 1 na potření
Zelená jarní polévka
Velikonoce je nejvýznamnější křesťanský svátek, který je spojen s vítáním jara. Tato zelená polévka je ideální tip na Zelený čtvrtek, který předchází Velkému pátku a Bílé sobotě.Zelená jarní polévka je zeleninová vegetariánská polévka, která není složitá na přípravu. Svou typicky zelenou barvu získá právě z jarních zelených ingrediencí: polníček,...
Velikonoční nádivka s uzeným masem
1. Uzené maso vložte do hrnce s vodou tak, aby bylo potopené, a přiklopené ho vařte 1 hodinu. Vývar z masa nevylévejte.
Jehněčí plecko s rozmarýnem
Troubu předehřejte na 200 °C. Lístečky ze dvou větviček rozmarýnu rozmělněte v hmoždíři spolu s česnekem a solí, přidejte olivový olej a dobře spojte. Pak směsí potřete maso a posypte ho zbylým rozmarýnem. Maso omotejte provázkem a položte ho na rošt do pekáče libovější stranou nahoru a vložte na 30 minut do trouby. Pak snižte teplotu na 160...
Zapečený krémový pórek
Vývar kuřecí 90 ml - lze nahradit zeleninovým vývarem
Kynutý rebarborový koláč s drobenkou
Mouka pšeničná polohrubá 500 g
Kuřecí prsa 2 ks - předem uvařená či jinak tepelně upravená