Recepty ze Sama doma
Velikonoční nádivka s uzeným masem
1. Uzené maso vložte do hrnce s vodou tak, aby bylo potopené, a přiklopené ho vařte 1 hodinu. Vývar z masa nevylévejte.
Jehněčí plecko s rozmarýnem
Troubu předehřejte na 200 °C. Lístečky ze dvou větviček rozmarýnu rozmělněte v hmoždíři spolu s česnekem a solí, přidejte olivový olej a dobře spojte. Pak směsí potřete maso a posypte ho zbylým rozmarýnem. Maso omotejte provázkem a položte ho na rošt do pekáče libovější stranou nahoru a vložte na 30 minut do trouby. Pak snižte teplotu na 160...
Zapečený krémový pórek
Vývar kuřecí 90 ml - lze nahradit zeleninovým vývarem
Kynutý rebarborový koláč s drobenkou
Mouka pšeničná polohrubá 500 g
Kuřecí prsa 2 ks - předem uvařená či jinak tepelně upravená
Masové koule a brambory v kysaném zelí
Brambory vařené 450g - na plátky
Nudle s houbami a brokolicí
Česnek 1 stroužek - nasekaný najemno
Polévka s quinoou a batáty
200 g Italský špek, nebo pancetta
Tyrolské knedlíčky se špenátem a sýrem
Chléb bílý 500g (housky, rohlíky, toustový chléb) nakrájený na 1cm kostky