Bramborové smaženky s dušenými jablky
350 g ve slupce uvařených brambor
350 g ve slupce uvařených brambor
Přenádherná hornatá krajina, hluboké lesy, květnaté louky, barevní motýli, pasoucí se krávy, bublající potůčky a řeky... To je Šumava! A k tomu samozřejmě dobré jídlo. Masa bylo málo, ale přesto se v šumavských domácnostech objevovalo, a to nejen během masopustu a posvícení. A jestli má něco na Šumavě tradici, tak to jsou recepty z vepřového, a...
Za mě asi královna mezi polévkami. A ta šumavská obzvlášť. Bramboračka je výborná v létě a na podzim, když se dělá z čerstvých hub, ale lepší je v zimě a na jaře, když se do polévky přidávají houby sušené. Houby sušené jsou víc aromatické a polévce dodají intenzivnější chuť.
600 g vykostěných kuřecích stehen
Vypeckované švestky smíchejte s kořením, cukrem a citronovou šťávou. Troubu zapněte na 200 °C. Formičky (o průměru cca 10 cm) vymažte vrstvou másla.
1,5 kg vypeckovaných omytých švestek
75 g sýr s modrou plísní nastrouhaný
https://www.sefkucharuvdenik.cz/l/pomalu-peceny-bucek/
Mouka pšeničná hladká 1 PL na zaprášení
2 polévkové lžíce dýňových semínek 1 polévková lžíce olivového oleje
1 ledový salát
100g baby špenátu