Salát z červené čočky s kari kořením
Čočku namočíme do džusu z červené řepy a stejného množství vody a na mírném ohni vaříme cca 10 minut. Čočka musí být na skus.
Čočku namočíme do džusu z červené řepy a stejného množství vody a na mírném ohni vaříme cca 10 minut. Čočka musí být na skus.
40 g ghí lze použít i přepuštěné máslo
2 polévkové lžíce černého pepře
1 polévková lžíce ghí - přepuštěné máslo, lze nahradit 2 lžícemi rostlinného oleje
800 ml mléka 800 ml - kokosové nebo plnotučné
70 g mouka pšeničná celozrnná hladká
40 g ořechů (mandle, vlašské, pekanové...)
800 g kuřecích stehenních plátků
1 Troubu rozehřejte na 180°C. Z poloviny citronu ostrouhejte žlutou část kůry, citron pak rozkrájejte na měsíčky. Stehna rozložte do mělkého pekáčku, osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a posypte citronovou kůrou. Kolem stehen rozmístěte měsíčky citronu, šalotky a bylinky. Pečte asi 40 minut, dokud stehna...
1 Chřestové slupky umyjeme a dáme vařit. Zelený, nebo bílý chřest uvaříme doměkka, pokrájíme na špalíčky a necháme stranou. Dřevnaté konce odkrojte. Slupky a odřezky vařte v 700 ml osolené vody. Vývar sceďte po asi 20 minutách.