Teplý bramborový salát s houbami a slaninou
Ingredience:
Ingredience:
Ingredience:
brambory 2 kg - drobné salátové, varný typ A
Salát Waldorf poprvé připravil roku 1893 vrchní číšník newyorského hotelu Waldorf Astoria a dnes je tento recept už absolutní klasika! Waldorfský salát je neskutečně jednoduchý a především plný vitamínů. Připravuje se z plátků jablek, řapíkatého celeru a vlašských ořechů.
okurka ½ ks - podélně rozpůlená salátová okurka, nakrájená na jemné plátky
600 G SÝRA HALLOUMI 2 CUKETY
2 ČERVENÉ PAPRIKY
1 PÓREK
brambory nové 16 ks
panenka 700 g
rozmarýn 2 PL nasekaný či sušený olivový olej 3 PL
citronová šťáva z půlky citronu
olej na potírání
sůl
pepř
citron - skrojky k podávání
kuřecí stehenní řízek 2 ks tence nakrájený žampiony 8 ks přepůlené
teriyaki omáčka 60 ml
slunečnicový olej 20 ml
mouka pšeničná hladká 450 g + na vysypání pracovní plochy
vepřová plec 400 g - omytá, osušená a nakrájená na kostky